Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsglass

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Ett av de nyttigaste bären vi kan hitta är våra svenska blåbär. Att sedan använda dessa vitaminbomber till en god hemlagad glass blir inte helt fel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulorna med en del av sockret till ett kraftigt skum. Vispa grädden med vaniljsockret.
  2. Mosa blåbären tillsammans med resten av sockret och citronsaften till en massa. I en mixer om du inte vill ha blåbärsbitar, mosa med en gaffel om du fortfarande vill ha kvar lite större blåbärsbitar (det går också att spara en del mindre blåbär och blanda i glasssmeten på slutet).
  3. Vänd ner mjölken och den vispade grädden i smeten. Vänd ner ägguleskummet i smeten.
  4. Starta din glassmaskin och häll i smeten. När den tjocknat låter du den frysa färdig några timmar i en frys. Tag fram en stund innan serveringen.
  5. Vill du ha en riktig lyxig glass tar du 3 dl vispgrädde istället för hälften grädde och hälften mjölk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mrsmama 23 juli 2009

    Hur många personer är detta recept beräknat för?

  • penann04 29 augusti 2010

    1,5 sats blev strax mindre än 2 liter glass. Har inte hunnit prova den färdigfrysna glassen än, men "smeten" är jättegod så det lovar gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.