Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsglass med kardemumma och whiskey

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En dessert med pondus!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Krossa/smula kexen fint, stöt kardemumman i en mortel. Blanda smör, kexsmulor och kardemumma. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen ca 7 minuter, ta ut och låt stå framme och torka.
  2. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst, tillsätt whiskey och blåbär. Vispa grädden fast och vänd ner den i ägg- och blåbärsblandningen. Häll upp i en form. Ställ i frysen minst 6 timmar.
  3. Ta fram och ställ i kylskåp ca 30 minuter före servering. Servera glassen med det rostade strösslet, garnera med blåbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.