Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsgrottor utan socker

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Hallongrottor är en riktig klassiker, men det är inte alltför ofta man ser andra bär i dessa kakor! Jag tänkte därför göra en slags enkel "sylt" av blåbär att fylla kakorna med. Själva kakdegen innehåller goda pecannötter och är även smaksatt med en touch av kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blåbärssylt: Börja med att lägga blåbären i en kastrull tillsammans med grädde och sötning. Mosa blåbären med en sked. Låt stå på svag värme tills det tjocknar (ca 20 minuter). Rör om då och då. Medan sylten värms kan du börja med kakdegen.
  2. Kakdeg: Sätt ugnen på 150 grader. Finhacka pecannötterna och blanda med resterande torra ingredienser. Blanda därefter ner smöret och blanda till en kakdeg. Forma kakdegen till runda bollar på en plåt med bakplåtspapper. Gör en grop i varje boll. Fördela blåbärssylten i varje grop. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt kakorna svalna innan de rörs.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.