Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärskaka

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En riktig god kaka den gör jag ofta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform (diameter 24 cm). Blanda margarin, socker, ägg, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och gräddfil rejält tills smeten börjar ljusna.
  2. Häll i hälften av bären och rör om försiktigt. Häll smeten i bakformen och jämna till ytan.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-45 minuter. Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp på galller.
  4. Rör samman färskost, gräddfil och florsocker. Bred smeten på den kalla kakan. Strö över resterande bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.