Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärskaka med havregryn

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Denna kaka går så fort att baka, använd vilken sylt du har hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare eller i en bunke. Finfördela matfettet i mjölblandningen. Tillsätt ägget och blanda ihop till en deg.
  3. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna. Tryck eller kavla ut degen. Bred på sylt.
  4. Smält matfettet. Blanda havregryn, socker och vaniljsocker i en bunke. Rör ner matfettet. Fördela blandningen över sylten.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Servera kakan med mjukrörd glass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mafia 28 september 2011

    Jättegod, Ingbrittan! Havreblandningen ovanpå gjorde susen. 5 starka poäng.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.