- Serverar: 16 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Denna kaka går så fort att baka, använd vilken sylt du har hemma.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare eller i en bunke. Finfördela matfettet i mjölblandningen. Tillsätt ägget och blanda ihop till en deg.
- Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna. Tryck eller kavla ut degen. Bred på sylt.
- Smält matfettet. Blanda havregryn, socker och vaniljsocker i en bunke. Rör ner matfettet. Fördela blandningen över sylten.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Servera kakan med mjukrörd glass.
Publicerat den
4 september 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod, Ingbrittan! Havreblandningen ovanpå gjorde susen. 5 starka poäng.