Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärskaka med kokos

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Härlig, mjuk kaka med blåbär och kokos i en god smakkombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, 24-26 cm i diameter.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten samtidigt som du tillsätter smör och mjölk, lite i taget. Vispa försiktigt ihop till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och förgrädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Undertiden gör du fyllningen.
  4. Vispa grädden fluffig. Vispa ägg och socker i en annan skål. Rör ner äggsmeten och kokos i grädden.
  5. Ta ut kakan ut ugnen och fördela blåbären över kakan. Häll gräddblandningen ovanpå blåbären i ett jämnt lager. Grädda mitt i ugnen i ytterligare 20 minuter. Låt kakan svalna innan den serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.