Härlig, mjuk kaka med blåbär och kokos i en god smakkombination.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en springform, 24-26 cm i diameter.
- Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten samtidigt som du tillsätter smör och mjölk, lite i taget. Vispa försiktigt ihop till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och förgrädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Undertiden gör du fyllningen.
- Vispa grädden fluffig. Vispa ägg och socker i en annan skål. Rör ner äggsmeten och kokos i grädden.
- Ta ut kakan ut ugnen och fördela blåbären över kakan. Häll gräddblandningen ovanpå blåbären i ett jämnt lager. Grädda mitt i ugnen i ytterligare 20 minuter.
Låt kakan svalna innan den serveras.
Publicerat den
2 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar