Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärskaka med solrosfrön.

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Detta är en sockerkaka, som man kan fylla med lite olika goda fyllningar. Själv har jag förutom blåbär & solrosfrön provat banan, hasselnötter & choklad samt äpple kanel mandel. Alla kombinationer har blivit väldigt goda. Dessutom är kakan enkel att göra och håller sig saftig i flera dagar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggen och sockret. Blanda smält smör och mjölk och häll i äggblandningen.
  2. Blanda bakpulver och mjöl och häll sedan i det också. Vispa slätt, ha i några rejäla nypor kardemumma om du tycker det passar; slutligen i med blåbär och solrosfrön.
  3. Häll i smörad och bröad form och grädda 40-55 minuter i 175 º.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.