Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärskaka med vaniljkräm

(1 kommentar)  
Skriv ut

En enkel och god kaka som passar till eftermiddagsfikat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i mjölet, bakpuvlret och vattnet och rör om till en smet. Häll i smeten i en smord pajform. Häll över blåbären på kakan. Sätt in i ugnen i ca 30 min.
  3. Smält smöret i en kastrull. Häll sedan i mjölken och vaniljsockret. Blanda ihop till en kräm. Häll vaniljkrämen på kakan när den är klar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • edelbro 16 augusti 2011

    Supergod blåbärskaka! Undrar bara hur mycket blåbär det ska vara, jag hällde på väldigt mycket och strödde även på lite potatismjöl plus att den fick vara 20min extra i ugnen, men den blev gudomligt god! =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.