Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärskaka (som inte är så dum den heller)

 
Skriv ut

Samma källa som "smarrig vinbärskaka". Blåbären ger en ljuvlig sötma, och kakan får inte alls ett "grovt" intryck av grahamsmjölet och sesamfröna. Tvärtom är den väldigt saftig, kanske t.o.m. tack vare detta. Kakan blir absolut bäst med färska bär, och välj hellre den större mängden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och sesamfrö. Blanda sist i det smälta matfettet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Blanda blåbären med sockret och strö ut dem över kakan.
  2. Grädda i 175 grader i 55 minuter. Sikta florsocker över kakan innan den serveras. Gott med glass och/eller grädde till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.