Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsknyten

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lätta att göra. Under säsong kan du fylla dem med färska bär direkt från skogen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina smördegsplattorna. Kavla ut varje degplatta till ca 30x36 cm. Sporra eller skär varje platta i 6x6 cm stora rutor.
  2. Blanda bär, potatismjöl och socker. Klicka lite bärblandning eller sylt, på varje ruta. Vik ihop hörnen och nyp till ordentligt såatt fyllningen inte rinner ut. Lägg knytena i pappersformar på en plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen tills de är gyllenbruna, 8-10 minuter i 255 C. Låt svalna på galler.
  3. FRYSTIPS: Det går utmärkt att frysa in knytena och sedan värma dem i en vanlig ugn före serveringen. Värm dem i 100 C i en sluten plastpåse. Då blir de som nybakade

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.