Underbart goda "blåbärsbullar".
Instruktioner
- Ugn 225 grader.
- Smält smöret och tillsätt mjölk, kardemumma, strösocker och salt. Låt det bli fingervarmt, 37 grader.
- Finfördela jästen i en bunke. Häll den fingerljumma degvätskan över, rör till jästen har löst sig.
- Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt jäsa under duk ca 40 minuter.
- Skiva mandelmassan i 24 ganska tunna skivor, ca 10g st. Skivan ska vara ca 5 cm i diameter.
- Tag upp degen på mjölat bord och dela den i två delar. Dela sedan varje del i 12 bitar. Rulla ihop till bollar och kavla sedan ut tull platta kakor ca 10 cm i diameter.
- Lägg en skiva mandelmassa och vik upp kanterna (som en pizza).
Lägg på 1 msk blåbär och dra kanterna upp lite över blåbären. Jäs under duk ca 25 minuter.
- Pensla kanten med ägg och strö på lite pärlsocker, grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Strö lite socker på bären när dom kommer ur ugnen.
Publicerat den
2 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar