Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsknyten (bullar)

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Underbart goda "blåbärsbullar".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader.
  2. Smält smöret och tillsätt mjölk, kardemumma, strösocker och salt. Låt det bli fingervarmt, 37 grader.
  3. Finfördela jästen i en bunke. Häll den fingerljumma degvätskan över, rör till jästen har löst sig.
  4. Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt jäsa under duk ca 40 minuter.
  5. Skiva mandelmassan i 24 ganska tunna skivor, ca 10g st. Skivan ska vara ca 5 cm i diameter.
  6. Tag upp degen på mjölat bord och dela den i två delar. Dela sedan varje del i 12 bitar. Rulla ihop till bollar och kavla sedan ut tull platta kakor ca 10 cm i diameter.
  7. Lägg en skiva mandelmassa och vik upp kanterna (som en pizza). Lägg på 1 msk blåbär och dra kanterna upp lite över blåbären. Jäs under duk ca 25 minuter.
  8. Pensla kanten med ägg och strö på lite pärlsocker, grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Strö lite socker på bären när dom kommer ur ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.