Frasiga maränger i härlig blålila färg.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Vispa äggvitor, citronsaft och lite av sockret tills det börjar bli vitt och fluffigt. Tillsätt resten av sockret lite i taget under vispning. Marängen ska bli vit, blank och det ska bildas små "toppar". Detta kan ta en stund, så gör det gärna i en hushållsmaskin.
- Vänd för hand, slarvigt ner lätt mosade blåbär med sin saft.
Klicka ut matskedstora maränger på en bakplåtspapperklädd plåt. Grädda dem mitt i eller nedre delen av ugnen i 2-3 timmar. Håll uppsikt!
- Marängerna ska bli torra, men inte få färg. Sänk isåfall värmen på din ugn. Alla ugnar fungerar olika och baka helst marängerna i vanlig ugnsvärme eller med halv fläkt.
Annars åker de runt i ugnen av varmluften.
Publicerat den
7 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar