Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsmaränger

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Frasiga maränger i härlig blålila färg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa äggvitor, citronsaft och lite av sockret tills det börjar bli vitt och fluffigt. Tillsätt resten av sockret lite i taget under vispning. Marängen ska bli vit, blank och det ska bildas små "toppar". Detta kan ta en stund, så gör det gärna i en hushållsmaskin.
  3. Vänd för hand, slarvigt ner lätt mosade blåbär med sin saft. Klicka ut matskedstora maränger på en bakplåtspapperklädd plåt. Grädda dem mitt i eller nedre delen av ugnen i 2-3 timmar. Håll uppsikt!
  4. Marängerna ska bli torra, men inte få färg. Sänk isåfall värmen på din ugn. Alla ugnar fungerar olika och baka helst marängerna i vanlig ugnsvärme eller med halv fläkt. Annars åker de runt i ugnen av varmluften.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.