Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsmousse med gräddfil och vit choklad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Blåbärsmoussen är lite lösare och krämigare än mousse vanligtvis är. Lägg till ett extra gelatinblad om du vill ha den fastare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda ihop gräddfil, vaniljfrön och florsocker. Värm blåbär och citron i en kastrull. Mosa blåbären lätt med en gaffel.
  2. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i blåbären. Blanda blåbärspurén med gräddfilsblandningen. Vispa grädden och vänd ner i smeten. Lägg smeten i en skål och låt stelna i kylen i ca 4 timmar.
  3. Garnera moussen med blåbär, riven choklad, krossade mandelskorpor och mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.