Snart så kommer blåbären!
Instruktioner
- Botten:
Värm ugnen till 200 grader. Smöra och mjöla en form med löstagbar kant 20 cm i diameter.
- Vispa ägg och florsocker pösigt. Vänd ner potatismjöl och smör försiktigt och häll smeten i formen.
- Grädda i ugnen 12–15 minuter till gyllenbrun färg. Ta ut och låt kallna.
- Tårta:
Blötlägg gelatinbladet till pannacottan. Koka upp grädden med fröna från vaniljstången och sockret. Lös upp gelatinet i gräddblandningen. Låt svalna och häll upp i en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Ställ i frysen några timmar.
- Mixa blåbär och citronsaft med yoghurten. Blötlägg gelatinbladen.
- Vispa äggulor och florsocker luftigt. Värm en del av blåbärsblandningen i en liten kastrull och lös upp gelatinbladen. Blanda med resten av blåbären och blanda sedan väl med äggblandningen. Vänd samman med grädden.
- Klä en form, 24 cm i diameter, med plastfolie. Häll i drygt hälften av blåbärsmoussen. Lägg i den frysta pannacottan och fyll på med resterande mousse. Lägg på tårtbotten och tryck till så att ytan blir jämn. Låt stå i frysen ca 6 timmar.
- Ta tårtan ur frysen och vänd upp på ett fat ca 6 timmar före servering. Låt tina i kylskåpet och garnera med blåbär.
Publicerat den
28 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter smaksigt :) Är det turkisk yoghurt?