Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsmoussetårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Snart så kommer blåbären!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Värm ugnen till 200 grader. Smöra och mjöla en form med löstagbar kant 20 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och florsocker pösigt. Vänd ner potatismjöl och smör försiktigt och häll smeten i formen.
  3. Grädda i ugnen 12–15 minuter till gyllenbrun färg. Ta ut och låt kallna.
  4. Tårta: Blötlägg gelatinbladet till pannacottan. Koka upp grädden med fröna från vaniljstången och sockret. Lös upp gelatinet i gräddblandningen. Låt svalna och häll upp i en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Ställ i frysen några timmar.
  5. Mixa blåbär och citronsaft med yoghurten. Blötlägg gelatinbladen.
  6. Vispa äggulor och florsocker luftigt. Värm en del av blåbärsblandningen i en liten kastrull och lös upp gelatinbladen. Blanda med resten av blåbären och blanda sedan väl med äggblandningen. Vänd samman med grädden.
  7. Klä en form, 24 cm i diameter, med plastfolie. Häll i drygt hälften av blåbärsmoussen. Lägg i den frysta pannacottan och fyll på med resterande mousse. Lägg på tårtbotten och tryck till så att ytan blir jämn. Låt stå i frysen ca 6 timmar.
  8. Ta tårtan ur frysen och vänd upp på ett fat ca 6 timmar före servering. Låt tina i kylskåpet och garnera med blåbär.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • suss_b 3 mars 2010

    Låter smaksigt :) Är det turkisk yoghurt?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.