Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsmuffins

(1 kommentar)  
Skriv ut

Bakas i mellanstora amerikanska muffinsformar, blir ca 8 muffins.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Vispa smör och socker vitt och pösigt med elvisp.
  3. Vispa ner äggen ett i taget.
  4. Tillsätt filmjölken.
  5. Blanda mjölet med bakpulver och rivet citronskal. Tillsätt mjölblandningen under omrörning.
  6. Fördela hälften av smeten i 8 stora muffinsformar. Fördela blåbären i formarna och lägg resten av smeten ovanpå. Fyll dem till tre fjärdedelar.
  7. Strö över pinjenötterna.
  8. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter.
  9. Tips: Bakas i dubbla muffinsformar så håller de formen bättre eller i enkla formar i en muffinsplåt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • decolima 11 augusti 2011

    Jag använde mig av vanligt vetemjöl och la till vaniljsocker och citronsaft i smeten. Det blev jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.