Bakas i mellanstora amerikanska muffinsformar, blir ca 8 muffins.
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Vispa smör och socker vitt och pösigt med elvisp.
- Vispa ner äggen ett i taget.
- Tillsätt filmjölken.
- Blanda mjölet med bakpulver och rivet citronskal.
Tillsätt mjölblandningen under omrörning.
- Fördela hälften av smeten i 8 stora muffinsformar.
Fördela blåbären i formarna och lägg resten av smeten ovanpå. Fyll dem till tre fjärdedelar.
- Strö över pinjenötterna.
- Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter.
- Tips: Bakas i dubbla muffinsformar så håller de formen bättre eller i enkla formar i en muffinsplåt.
Publicerat den
7 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag använde mig av vanligt vetemjöl och la till vaniljsocker och citronsaft i smeten. Det blev jättegott!