Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsmuffins med crumble

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Sjukt goda muffins, för sådana som är lite trötta på vanliga muffins, med den krispiga crumblen blir det något "mer" liksom.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke. Fyll formarna ⅔ . Strö över lite blåbär och sedan toppa med crumblen. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.