Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsmuffins med vaniljkräm

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Cirka 20-25 stycken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Blanda ihop mjöl och bakpulver och blanda sedan ner det i äggblandningen.
  3. Tillsätt smör och citronsaft. Rör ihop, vispa inte. Vänd ner blåbären försiktigt och rör om.
  4. Fyll formarna med en klick smet, därefter ca 1 tsk vaniljkräm. Fyll på med smet så formarna är fyllda till ca 2/3 av formen.
  5. Grädda i mitten av ugnen, 190º (i varmluftsugn), ca 12-15 minuter. Känn med sticka, det ska inte fastna deg på stickan. Tänk på att det kommer vaniljkräm på stickan, så krämen som fastnar betyder inte att muffinsen inte är klar.
  6. Låt svalna och strö över florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Disen 7 mars 2011

    Mycket mycket goda muffins! Verkligen gott med vaniljkrämen. Full pott från mig.

  • anasofia1990 4 januari 2013

    Dom här muffinsen är såå himla goda! Har gjort de flera ggr och även med hallon istället för blåbär och blir lika bra varje gång. Full pott!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.