Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Blåbärspaj serverad med vaniljsås är fantastiskt gott. Prova detta recept om du vill ha en god efterrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Skär matfettet i bitar och tillsätt det. Häll i vattnet.
  2. Arbeta snabbt samman degen. Låt den stå i kylskåp ca 15 min eller frysen 5 min.
  3. Tryck ut halva degen i en pajform ca 15-20 cm i diameter.
  4. Grädda den i 175°C i ca 8 min.
  5. Fyll pajskalet med blåbär och strö över socker.
  6. Resten av degen ska sedan tryckas ut till ett lock som täcker bären. För att göra det enkelt så brukar jag ta lite deg i taget och trycka ut den och sedan pussla ihop så gott det går.
  7. Om man vill göra det "snyggt" så kan man kavla ut degen mellan två smörpapper och sedan skära några snitt för att ångan ska kunna dunsta.
  8. Grädda pajen i 175°C i ca 20 minuter mitt i ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • PinkLadie 17 augusti 2008

    Väldigt gott! Dock lite för mycket matfett. Jag tog dessutom lite potatismjöl och skakade runt med blåbären i en påse, men det blev rätt blött ändå, så lite mera nästa gång...

  • Smugelidrug 31 mars 2009

    Varför finns detta receptet med under GI-recept?? Det är väl inte GI någonstans? :P

  • linda1982 12 maj 2009

    Den här blåbärspajen är så god! En av mina favvisar...

  • FAE 31 oktober 2010

    Gjorde denna pajen idag. Riktigt gott blev det. Aningen för mycket smör i degen bara tror jag, den blev aningen svårhanterlig. Sockret som skulle strös på bären blandade jag upp med nästan 2 msk potatismjöl, vilket resulterade i en stadig fyllning som inte blev rinnig.

  • cookiz 6 december 2012

    Gjorde lite fel la blåbären före man skulle lägga degen i ungnen :(

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.