- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
God blåbärspaj jätte god som efterrätt
Instruktioner
- Blanda mjöl, socker och bakpulver. Skär matfettet i bitar och tillsätt det. Häll i vattnet.
- Arbeta snabbt samman degen. Låt den stå i kylskåp ca 15 min eller frysen 5 min.
- Tryck ut halva degen i en pajform ca 15-20 cm i diameter.
- Grädda den i 175°C i ca 8 min.
- Fyll pajskalet med blåbär och strö över socker.
- Resten av degen ska sedan tryckas ut till ett lock som täcker bären. För att göra det enkelt så brukar jag ta lite deg i taget och trycka ut den och sedan pussla ihop så gott det går.
- Om man vill göra det "snyggt" så kan man kavla ut degen mellan två smörpapper och sedan skära några snitt för att ångan ska kunna dunsta.
- Grädda pajen i 175°C i ca 20 minuter mitt i ugnen.
Publicerat den
30 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar