Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj

 
Skriv ut

En riktigt god paj....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till ca 225 grader.
  2. Häll mjölet i en bunke.
  3. Tillsätt margarinet och rör tills det hela blivit smuligt.
  4. Tillsätt vattnet och rör till en mjuk deg.
  5. Tag två tredjedelar av degen och tryck ut den jämnt i formen. Lägg resten i kylen.
  6. Sätt in formen i ugnen (om den är varm!) och förgrädda ca 10 min.
  7. Kavla ut den sista tredjedelen av degen på ett bakplåtspapper, till ett cirkelrunt lock av nästan samma storlek som formen.
  8. Tag ut formen ur ugnen om du inte redan gjort det! Sänk temperaturen till ca 200 grader.
  9. Häll sylten i det förgräddade skalet!
  10. Vänd på bakplåtspapperet över formen så att locket hamnar på plats.
  11. Grädda i mitten av ugnen tills locket är färdiggräddat. Ca 15 min. Tiden kan skifta från ugn till ugn...
  12. Och glöm för guds skull inte att ta ut pajen ur ugnen!
  13. Hoppas det blir bra!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.