Till den här pajen kan du också använda hallon, krusbär eller äpplen.
Instruktioner
- Blanda mjöl, socker och bakpulver. Smula ner matfettet i mjölblandningen.
- Häll i vattnet eller äggulan. Arbeta snabbt samman degen. Låt den stå kallt i 15 minuter.
- Kavla ut degen till två små runda kakor, ca 15 cm i diameter. Om man kavlar degen mellan två smörpapper går det lättare.
- Täck botten och kanter i en smord pajform, ca 15 cm i diameter, med den ena kakan. grädda den i 175 grader i cirka 8 minuter.
- Fyll pajskalet med bär och strö över socker. Lägg över den andra kakan som lock. Gör några snitt i degen så att ångan dunstar.
- Grädda pajen i 175 grader i cirka 20 minuter. Servera pajen ljummen med vispad grädde eller vaniljsås.
Publicerat den
7 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar