Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till den här pajen kan du också använda hallon, krusbär eller äpplen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Smula ner matfettet i mjölblandningen.
  2. Häll i vattnet eller äggulan. Arbeta snabbt samman degen. Låt den stå kallt i 15 minuter.
  3. Kavla ut degen till två små runda kakor, ca 15 cm i diameter. Om man kavlar degen mellan två smörpapper går det lättare.
  4. Täck botten och kanter i en smord pajform, ca 15 cm i diameter, med den ena kakan. grädda den i 175 grader i cirka 8 minuter.
  5. Fyll pajskalet med bär och strö över socker. Lägg över den andra kakan som lock. Gör några snitt i degen så att ångan dunstar.
  6. Grädda pajen i 175 grader i cirka 20 minuter. Servera pajen ljummen med vispad grädde eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.