Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snabbt recept. Praktiskt för de som inte har blåbär hemma men blåbärsmarmelad. T.ex jag bor i Italien o det e väldigt svårt att man hittar blåbär på köpcentret.. o när de finns kostar det skjortan! Så här e ett recept som funkar lika bra o e lika gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl o socker. Skär i margarinet i bitar. Finfördela margarinet med fingrarna, ta din tid. Blanda vatten o ströbröd separat o låt stå ngn min. Ett tips är att göra detta innan finfördelningen. När allt smör har blandats ordentligt med mjölblandningen, häll i ströbrödsblandningen.
  3. Lägg ugnspapper i en form istället för att smörja (valfritt)
  4. Täck formen tunt med blåbärsmarmelad ca ½ -1 cm. Häll på degen i smulor. Grädda mitt i ugnen 15-20 min

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.