En oslagbar paj. En härligt frisk citronfyllning gräddas tillsammans med läckra blåbär ovanpå en söt vetebrödsbotten. Smarrigt!
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Vispa ner mjölken tills jästen löst sig.
- Tillsätt socker, ägg och det smälta smöret. Arbeta in mjölet. Låt jäsa en timma.
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form eller braspanna med höga kanter, ca 30x40 cm.
- Kavla ut degen på ett lätt mjölat bord så att den passar formen. Lägg degen i formen och tryck upp den på kanterna.
- Gör fyllningen. Blanda ägg, socker, citronskal och crème fraiche i en skål. Häll smeten över degen och strö över blåbären.
- Grädda pajen cirka 35 minuter. Pudra gärna över lite florsocker före servering.
Publicerat den
15 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar