Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj med citron

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En oslagbar paj. En härligt frisk citronfyllning gräddas tillsammans med läckra blåbär ovanpå en söt vetebrödsbotten. Smarrigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Vispa ner mjölken tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt socker, ägg och det smälta smöret. Arbeta in mjölet. Låt jäsa en timma.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form eller braspanna med höga kanter, ca 30x40 cm.
  4. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bord så att den passar formen. Lägg degen i formen och tryck upp den på kanterna.
  5. Gör fyllningen. Blanda ägg, socker, citronskal och crème fraiche i en skål. Häll smeten över degen och strö över blåbären.
  6. Grädda pajen cirka 35 minuter. Pudra gärna över lite florsocker före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.