Den här pajen är saftig, fruktig och inte alltför söt. Den passar perfekt som mellanmål eller varför inte servera pajen på brunschbordet en söndag?
Instruktioner
- Börja med bottnen:
Blanda mjöl, smör, salt, farinsocker och vatten i en skål. Arbeta samman till en deg. Forma degen till en boll, vira in den i plastfolie och låt den vila 1 timma i kylen. Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en springform, 22-24 cm i diameter. Kavla ut degen till en rund platta. Klä formen med degen och se till så att den når minst 3 cm upp på kanten.
- Nagga pajdegen med en gaffel och fyll eventuellt pajen med torkade ärter så att kanten inte faller ihop.
Förgrädda pajskalet i ugnen 12 minuter. Öka sedan ugnsvärmen till 225 grader.
- Gör fyllningen:
Blanda kesella, ägg, strösocker, vaniljsocker, sherry och potatismjöl i en skål.
- Skölj citrontimjankvistarna, ta av bladen och hacka dem fint. Blanda ner citrontimjanhacket i smeten.
- Häll fyllningen i pajskalet och lägg blåbären i ett jämnt lager ovanpå. Grädda 40-45 minuter, pajen är klar när ovansidan är gyllene. Ta ut pajen och låt den svalna. Sikta över florsocker före servering.
Publicerat den
22 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar