Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj med citrontimjan

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Den här pajen är saftig, fruktig och inte alltför söt. Den passar perfekt som mellanmål eller varför inte servera pajen på brunschbordet en söndag?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen: Blanda mjöl, smör, salt, farinsocker och vatten i en skål. Arbeta samman till en deg. Forma degen till en boll, vira in den i plastfolie och låt den vila 1 timma i kylen. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en springform, 22-24 cm i diameter. Kavla ut degen till en rund platta. Klä formen med degen och se till så att den når minst 3 cm upp på kanten.
  3. Nagga pajdegen med en gaffel och fyll eventuellt pajen med torkade ärter så att kanten inte faller ihop. Förgrädda pajskalet i ugnen 12 minuter. Öka sedan ugnsvärmen till 225 grader.
  4. Gör fyllningen: Blanda kesella, ägg, strösocker, vaniljsocker, sherry och potatismjöl i en skål.
  5. Skölj citrontimjankvistarna, ta av bladen och hacka dem fint. Blanda ner citrontimjanhacket i smeten.
  6. Häll fyllningen i pajskalet och lägg blåbären i ett jämnt lager ovanpå. Grädda 40-45 minuter, pajen är klar när ovansidan är gyllene. Ta ut pajen och låt den svalna. Sikta över florsocker före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.