Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj med doft av vanilj

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

När denna blåbärspaj gräddas sprids en oemotståndlig doft av vanilj och sötsyrliga bär i köket. En perfekt paj att avnjuta med goda vänner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en matberedare med kniven isatt. Lägg sedan i smöret och tillsätt till sist ägget. Arbeta ihop till en deg.
  2. Stjälp upp degen på ett bakbord. Knåda eventuellt degen med några få tag på bakbordet.
  3. Dela degen i två delar om du vill använda två formar (rektangulära pajformar 10x30 cm) eller så använder du en rund form, ca 22 cm i diameter. Tryck ut degen i formarna/formen.
  4. Blanda bär, vaniljsocker, strösocker och potatismjöl. Fördela bärblandningen över degen.
  5. Grädda pajen ca 30 minuter. Höj eventuellt värmen till 200 grader mot slutet om kakan inte fått tillräckligt med färg.
  6. Sikta över florsockret. Servera gärna pajen ljummen med lite kall vispad grädde eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.