Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj med havrebotten och knaprig strössel

 
Skriv ut

Detta är Leilas "Farmors knapriga blåbärspaj". Jag använder dock råsocker och inte vanligt vitt socker. God är den och min sambos absoluta favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och blanda med vetemjöl, råsocker och havregryn. Tryck ut i en pajform, nagga med en gaffel och grädda tills den blir ljusbrun, mellan 10 - 20 minuter beroende på formens storlek.
  2. Blanda ihop blåbär, blåbärssylt och balsamvinäger. Rör ner potatismjöl och fyll skalet. Smält smör och rör ner havregryn och råsocker, låt svälla några minuter. Strössla toppingen över blåbärsfyllningen och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.