Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj med kardemummakräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Ganska omständig men supersmarrig paj. Kardemummakrämen är jättegod till.

Ingredienser

Instruktioner

Gör så här: Mördeg: Lägg mandelmassan och saltet i en matberedare. Mixa tills att mandelmassan blivit smidig, tillsätt därefter smöret i små portioner. Häll i ägget och till sist mjölet. Var noga med att inte överarbeta degen när mjölet är tillsatt. Lägg degen i en plastpåse och lägg den i kylen för att vila i ca 1 tim. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut degen på en lätt mjölad arbetsbänk och kavla ut den till en tjocklek av ca 2 mm. Fodra pajformen, var noga med att trycka ner kanterna så att det inte blir någon luft mellan deg och form. Ställ formen i frysen 10 min. Baka formen direkt från frysen i ca 175 grader tills pajskalet är gyllene. Det tar ca 12-13 min. Fyllning: Vispa sockret och äggen tills det vitnar och sockret är löst. Blanda hastigt ihop äggvispet med de övriga ingredienserna. Häll upp fyllningen i det förbakade pajskalet och baka i 175-gradig ugn i ca 30 min. Kardemummakräm: Lägg crème fraiche och yoghurt i ett kaffefilter och låt det hänga tills blandningen blivit fast. Det tar 30-40 min. Lägg "osten" i en skål och blanda i florsockret. Smaksätt med kardemumman.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mique 13 augusti 2009

    Hej! Det här är tinas paj som hittat hit till matklubb jag hade cocos 3/4 dl och malde mandlarna - en bittermandel bara. Hälften mandel och hälften cocos kan nog bli ganska gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.