Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj med kokos och vaniljkräm

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Supergod! Ett recept från Elle mat och vin som jag har gjort många gånger under sommaren...

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjöl, socker, kokos och smör i en matberedare (eller gör det för hand) tills det blir en smulig deg. Tillsätt vatten och arbeta samman degen tills den precis går ihop. Plasta in och låt den vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form med pajdegen. Häll de frysta bären i en bunke och tillsätt socker, potatismjöl och rivet citronskal. Fördela bären jämnt i pajskalet och grädda den mitt i ugnen ca 40 minuter. Vaniljkräm: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön ljust och krämigt. Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten försiktigt. Klart att servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.