Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj med lime och citron

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Mycket god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en form 20x20 cm med bakplåtspapper. Pajen kan även göras i en rund form, 24 cm, med löstagbar botten. Blanda vetemjöl, polenta, florsocker, salt och smör skuret i tärningar i en matberedare. Kör till en lite smulig deg.
  2. Tryck ut degen i formen, i botten och ca 2 cm upp på kanten. Grädda den mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Fyllning: Vispa ägg, strösocker, mjöl och skal av citron och lime. Blanda sedan i citron- och limesaft samt grädde. Häll fyllningen i den varma pajformen och grädda ytterligare ca 15 minuter.
  4. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Blanda blåbären med florsockret. Fördela dem jämnt över kakan den ska inte vara helt täckt. Grädda ca 3 min under grill. Låt svalna helt innan den lyfts upp med hjälp av papperet. Skär den i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.