Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj med marängfyllning

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Lättbakad och uppskattad paj med en god blåbärsmaräng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Nyp ihop mjöl, smör, socker, vaniljsocker och salt till en smulig massa. Tillsätt äggulor och mjölk och knåda snabbt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör ner socker, vaniljsocker och blåbär. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt den svalna.
  4. Pudra över lite florsocker och servera pajen eventuellt med en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.