Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj med nötmixtosca

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Frasigt skal, läcker blå mazarinfyllning och ett täcke av kolanötter. Vad mer kan man önska sig i en paj?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Mixa smöret, vetemjölet och sockret i en matberedare. Tillsätt ett halvt ägg och blanda till en deg. Platta ut degen, vira in i plastfolie och ställ i kylen i 30 minuter. Ta ut degen och låt den vila i rumstemperatur i ytterligare 30 minuter. Kavla ut degen så att den täcker en pajform.
  3. Fyllning: Riv ner mandelmassan. Blanda mandelmassan och smöret i en matberedare. Tillsätt ett ägg i taget för att undvika klumpar. Fyll botten med mazarinfyllningen och toppa med blåbär. Ställ pajen i mitten av ugnen i 22 minuter.
  4. Nötmixtosca: Blanda smör med vetemjöl och socker i en kastrull på låg värme. Rör ner grädde, honung, sirap och vanilj. Rör om smeten hela tiden. Höj värmen på plattan och rör om tills glasyren uppnått en temperatur på 112-114 grader. Hacka nötterna i grova bitar.
  5. Ta ut pajen och lägg nötmixen på och häll över toscaglasyren. Ställ in pajen i mitten av ugnen i ytterligare 8 minuter. Servera med en god vaniljglass eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.