Frasigt skal, läcker blå mazarinfyllning och ett täcke av kolanötter. Vad mer kan man önska sig i en paj?
Instruktioner
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Mixa smöret, vetemjölet och sockret i en matberedare. Tillsätt ett halvt ägg och blanda till en deg. Platta ut degen, vira in i plastfolie och ställ i kylen i 30 minuter. Ta ut degen och låt den vila i rumstemperatur i ytterligare 30 minuter. Kavla ut degen så att den täcker en pajform.
- Fyllning:
Riv ner mandelmassan. Blanda mandelmassan och smöret i en matberedare. Tillsätt ett ägg i taget för att undvika klumpar. Fyll botten med mazarinfyllningen och toppa med blåbär. Ställ pajen i mitten av ugnen i 22 minuter.
- Nötmixtosca:
Blanda smör med vetemjöl och socker i en kastrull på låg värme. Rör ner grädde, honung, sirap och vanilj. Rör om smeten hela tiden. Höj värmen på plattan och rör om tills glasyren uppnått en temperatur på 112-114 grader. Hacka nötterna i grova bitar.
- Ta ut pajen och lägg nötmixen på och häll över toscaglasyren. Ställ in pajen i mitten av ugnen i ytterligare 8 minuter. Servera med en god vaniljglass eller vaniljsås.
Publicerat den
24 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar