Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj med pekannöttäcke

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Blåbär och pekannötter är mumsifilibabba i blåbärspaj. Nötterna ger en trevlig konsistens om de rörs ner hela.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, margarin eller smör, socker och vatten till en deg (använd gärna matberedare) Tryck ut degen i en vanlig pajform. Ställ pajdegen i kylen 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  3. Blanda blåbär, maizena och socker i en skål. Häll alltsammans i det förgräddade pajskalet.
  4. Smält margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt socker, cane syrup, vetemjöl, mjölk, havregryn och pekannötter. Låt toscasmeten få ett uppkok.
  5. Häll smeten över blåbären och grädda pajen ytterligare ca 15 minuter.
  6. Servera blåbärspajen med vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.