Blåbär och pekannötter är mumsifilibabba i blåbärspaj. Nötterna ger en trevlig konsistens om de rörs ner hela.
Instruktioner
- Blanda vetemjöl, margarin eller smör, socker och vatten till en deg (använd gärna matberedare) Tryck ut degen i en vanlig pajform. Ställ pajdegen i kylen 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
- Blanda blåbär, maizena och socker i en skål. Häll alltsammans i det förgräddade pajskalet.
- Smält margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt socker, cane syrup, vetemjöl, mjölk, havregryn och pekannötter. Låt toscasmeten få ett uppkok.
- Häll smeten över blåbären och grädda pajen ytterligare ca 15 minuter.
- Servera blåbärspajen med vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass.
Publicerat den
14 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar