Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj med vaniljgräddfil

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ta en runda och plocka några blåbär!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knåda ihop smör, mjöl och socker i en bunke eller kör i mixer. Tillsätt lite vatten tills degen blir smidig.
  2. Tryck ut degen i en pajform och låt sedan vila i kylen 1 timme. Häll i blåbären.
  3. Blanda socker och potatismjöl och strö över blåbären.
  4. Grädda i 180 grader i 30 minuter. Servera med en klick vaniljgräddfil.
  5. Vaniljgräddfil: Riv skalet på citronen och blanda ner i gräddfilen. Smaka av med sockret och vaniljsockret.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.