Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj med vispad créme fraiche

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läcker blåbärspaj med en lite annorlunda touch med havregryn, mandelmjöl, ingefära och kardemumma som serveras med en luftigt, syrlig créme fraiche.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker, mjöl, tärnat smör, havregryn, mandelmjöl, flagad mandel ingefära, kanel och kardemumma i en degblandare i 5 minuter tills degen får ihop och blir arbetsvänlig.
  2. Smörj en pajform (eller 4 små) och tryck ut degen tunt med hjälp av fingrarna.
  3. Blanda fyllningen i en bunke och lägg ner i pajformen. Baka mitt i ugnen 15-20 minuter.
  4. Vispa créme fraiche med vaniljsockret luftigt med elvisp.
  5. Servera pajen ljummen med vispad créme fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.