Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj på mitt vis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 7-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Nu för tiden kan man "plocka blåbär" året om, praktiskt i djupfrystdisken i sin matbutik och gå hem och göra en blåbärspaj mitt i vintern om man får lust. Passar laktosintoleranta, innehåller bara vegetabilier.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en stor rund pajform och häll litet rapsolja i botten. Gör degen. Vispa ägg och socker pösigt några minuter i hushållsassistenten eller med elvispen. Tillsätt vanijsocker, bakpulver, salt, mjölsorterna och sist rapsoljan. Rör snabbt ihop altt sammans.
  2. Platta ut degen i formen också upp på kanten. Täck med de djupfrysta blåbären och strö socker blandat med 1 msk potatismjöl (binder vätska från blåbären) överst. Grädda i drygt 15 minuter mitt i ugnen. Kolla att ej kanterna bränns! God att äta varm!
  3. Ev. en klick Tofu-vaniljglass( innehåller ej mjölk om du är laktosintolerant) .

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • zarxog 23 augusti 2010

    Ägg är inte vegetabiliskt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.