Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspannacotta

(28 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Nej, det här är inte en vaniljpannacota med blåbärsgarnering. Det är blåbär rakt igenom och den smakar himmelskt. Jättelätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mosa blåbären ordentligt, gärna med stavmixer.
  2. Koka upp grädden med sockret. Koka 1-2 minuter.
  3. Ta kastrullen av plattan och rör ner blåbärsmoset. Blanda omsorgsfullt och häll upp på serveringsglas.
  4. Låt stelna i kylskåpet.
  5. Lägg en kaka på ytan som dekoration innan du serverar.

Kommentarer (28)

  • lena4 20 februari 2010

    Jätteenkelt o göra. Och jättegott. Har gjort detta två dagar i rad. Ska bjuda detta till efterrätt ikväll. Serverade med en klick vaniljglass på. Blir en femma + i betyg från oss. Lena

  • k9kiwi 24 februari 2010

    Har inte provat detta än men det låter gott. Någon som vet om det går att använda laktosfri grädde?

  • knaus 8 maj 2010

    Lagade blåbärspannacotta till fredagsmyset, enkelt och mycket omtyckt.

  • Ariel 5 juli 2010

    En riktigt god efterrätt. Väldigt mättande och ganska söt så man borde inte servera i för stora serveringsglas. Ett stort plus för den tjusiga färgen! :)

  • gds877 25 augusti 2010

    God efterrätt av de nyplockade bären.

  • annamariasmat 27 augusti 2010

    Jag har gjort pannacotta av laktosfri grädde, fungerar fint!

  • missmongo 12 december 2010

    går det att göra med frysta blåbär oxå??

  • anna_jyre 19 januari 2011

    Ser super smarrig ut! Ser fram emot att testa den. Glada hälsningar Anna :)

  • mafia 3 april 2011

    Jättegott och mycket lättgjort. Delade upp till fyra personer och det blev mycket till varje. Till tre måste det bli för mycket.

  • chateaupierre 17 april 2011

    Gjorde Blåbärspannacottan och den var mycket lättgjord, smakade bra och föll gästerna på läppen. Jag gjorde den på frysta blåbär som fick tina först. M. Châteaupierre

  • anette336 29 juli 2011

    Jag bor i Sydafrika och här finns inget gelesocker. Vad är det? Kan jag kanske mixa ihop det själv?

  • lottanylund 29 juli 2011

    gelésocker är förenklat sagt socker med gelatinegenskaper i. så det borde gå lika bra med vanligt socker i samma mängd och gelatinblad/ -pulver i proportion till vätskan, brukar stå på paketen om jag inte minns helt fel. :-) ser fram emot att få testa det här receptet själv :d

  • skrotnissessyster 29 juli 2011

    Och jag undrar om syltsocker fungerar?. Har bara det hemma.....

  • MargaretaPalsson 31 juli 2011

    Jättegott! Kanske lite för sött.Dekorerade istället med en gräddklick och färska blåbär och röda vinbär som barnbarnen plockat.Håller med om att portionerna inte behöver va så stora.det är mäktigt efter en middag.

  • Nypis 17 augusti 2011

    Jättegott, och enkelt. Jag tillsatte dock lite citronsaft, för att bryta det söta lite och för att plocka fram blåbärssmaken lite extra.

  • Haw 27 augusti 2011

    Jättegod. väldigt söt och krämig. Skulle nog gärna blanda i något lite syrligare. Ev. vinbär. Men jag gör gärna om den. Kanske med lite choklad.

  • Ravelli 14 november 2011

    Smakar underbart, har fått skriva ut receptet till glada gäster som var lika glada i deserten

  • zozo26 1 februari 2012

    När skall man blanda galepulvret?

  • sweetlover 2 februari 2012

    Ser hur god ut som helst, älskar blåbär!! Den ska provas någon gång! :)

  • 99991231 1 mars 2012

    Helt fantastiskt gott, smakar mycket blåbär.

  • trordet 15 mars 2012

    Gjorde denna och bytte ut blåbären mot hallon som jag hade hemma, Och den blev underbart god! Väldigt enkel att göra!

  • trordet 15 mars 2012

    Gjorde denna och bytte ut blåbären mot hallon som jag hade hemma, Och den blev underbart god! Väldigt enkel att göra!

  • trordet 15 mars 2012

    Gjorde denna och bytte ut blåbären mot hallon som jag hade hemma, Och den blev underbart god! Väldigt enkel att göra!

  • trordet 15 mars 2012

    Gjorde denna och bytte ut blåbären mot hallon som jag hade hemma, Och den blev underbart god! Väldigt enkel att göra!

  • Morada 2 september 2012

    Min stavmixer fungerar inte bra till så små mängder som 1.5 dl blåbär. Någon som har några bra tips? Kan man hälla i sockergrädden och mixa ihop det? I dag så vispade jag lite för att hacka sönder blåbären (efter att ha mosat så gott det gick med en gaffel) när jag hade hällt i dem i kastrullen med sockergrädde. Det funkade, men den blev absolut inte slät. Och så blev det alldeles för mycket när man vispade...

  • Smulkakan 28 december 2012

    Detta måste vi pröva till nyår!

  • 42739 14 februari 2015

    För söt tycker jag

  • Mattias 24 augusti 2017

    Oj vad gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.