Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsprinsess

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Under en kortare tids praktik på konditoriet smörkransen i Örebro fick jag privilegiet att göra min alldeles egna födelsedagstårta. Eftersom jag alltid varit öppen för att pröva nya saker frågade jag min handledare vilken hon tyckte var godast varav hon svarade; "Blåbärsprinsess". Sedan jag smakade den tårtan har det varit min favorittårta. Här är det inte alldeles för svåra receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att breda ut marsánsås och 2dl av blåbärssylten på en botten. Lägg sedan på ett mellanlager
  2. Vispa grädden och blanda sedan med det resterande av sylten men spara ca ½ dl "osyltad" grädde till att klistra fast marsipanen med.
  3. Bred ut syltgrädden över det andra lagret och gör till en kulle. Lägg över den sista bottnen och jämna till. Kavla ut marsipanen. Klicka ut lite osyltad grädde över bottnen och fördela jämt över tårtan med hjälp av en slickepott. Lägg den utkavlade marsipanen över tårtan och jämna till. Skär runt bottnen för att få bort överflödig marsipan.
  4. Ställ in i kylen över natten så att fyllningen hinner sjunka in i bottnarna. Om du gör tårtan samma dag som du ska servera den hoppar du naturligtvis över denna punkt. Pudra över florsocker och servera, ta en tugga och njut.

Kommentarer (11)

  • doris 9 oktober 2008

    Förstår att det här är din favorittårta. Nu är den min också!

  • dreamtessan 31 oktober 2008

    hur kan man göra marsipanen blå?? help please =) såg väldigt god o fin ut!!

  • epi 27 maj 2009

    Mycket bra recept:) Ja la på marsipanen samma dag som det skulle serveras. Annars la jag samman bottnarna så de fick ligga till sig ett dygn.

  • Nenni 14 augusti 2009

    Undrar oxå hur man får marsipanen blå? Har bara sett färdig grön i affären...

  • Fiedeli 14 augusti 2009

    Denna tårta gjorde jag under en praktik och hade då tillgång till just blå marsipan, men har även beställt färdigkavlad blå botten på samma bageri ett par år senare, så pröva med att beställa/köpa en bit blå marsipan eller marsipanbotten på erat närmsta kondis eller bageri! Lycka till med bakningen!

  • karlso 14 augusti 2009

    Det finns blå karamellfärg att köpa för att färga marsipan...

  • isabell74 15 augusti 2009

    Jag har köpt blå karamellfärg på PANDURO..... det blir så snyggt :)

  • mammi48 29 juli 2011

    varför behövs tre bottnar - kan bara se att två lager är på G tårtmonstret

  • zahraa96 29 juli 2011

    kan man ta vaniljsås istället för marsansås?

  • LiliH 7 september 2011

    Jättegod och proffsig tårta. Den gör vi igen.

  • hallonsoad 5 december 2011

    Kan nån snälla berätta hur man färgar marsipanen, nu när jag äntligen fått tag på blå matfärg? :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.