Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsrulle med chokladrippel

 
Skriv ut

Så ljuvligt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsockret. Vänd sedan försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten så den blandar sig ordentligt men utan att röra om för mycket. Tillsätt mjölken och rör försiktigt smeten slät.
  3. Häll upp smeten på bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper. Bre på sylten på den varma kakan och rulla sedan ihop från långsidan. Låt rullen ligga i pappret med skarven nedåt och svalna.
  4. Koka upp vispgrädden. Dra kastrullen från värmen och tillsätt den vita chokladen bruten i bitar. Rör om tills den smält och ringla sedan chokladen över rulltårtan. Strö lite blåbär över chokladen innan den stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.