Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsrulltårta med hallon

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Odlade blåbär är fastare, frysta behöver inte tinas

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader Vispa ägg och socker poröst. Sikta samman mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Bred ut massan i en långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Strö lite socker på kakan. Stjälp upp rulltårtan på ett bakpapper. Låt svalna under långpannan eller fuktig handduk.
  2. Fyllning: Vispa samma kesella, färskost och florsocker. Bred blandningen över botten. Strö på bären. Rulla samman.
  3. Hallonsås: Mixa hallonen, smaksätt ev med lite socker. Servera till tårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.