Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsrulltårta med kesellamousse

(1 kommentar)  
Skriv ut

Sommarens smaskigaste blåbärsrulltårta med pistagenötter och kesellamousse blir lätt en läcker bakelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten. Tillsätt mjölken.
  2. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Strö över de hackade pistaschnötterna. Grädda kakan mitt i ugnen, ca 5 minuter.
  3. Sockra på kakan när du tagit ut den ur ugnen. Stjälp upp kakan på smörpapper. Dra bort bakplåtspapperet. Fukta eventuellt papperet med lite vatten om det inte släpper.
  4. Låt kakan kallna under långpannan. Då spricker inte kakan när den ska rullas ihop. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Krama ur dem och smält gelatinet i en kopp i mikron 10 sekunder på full effekt eller i en kastrull på spisen.
  5. Blanda kesella, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet. Ta en stor sked av smeten och rör ner i de smälta gelatinbladen och rör om. Blanda sedan genast blandningen med resten av kesellablandningen.
  6. Tillsätt blåbären och rör om. Ställ fyllningen i kylen tills den får moussekonsistens, ca 30 minuter.
  7. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop från långsidan. Skär upp rulltårtan i bitar.
  8. Tips! Skuren i lite tjockare bitar blir rulltårtan fina bakelser med en klick grädde, blåbär och en mynta-eller citronmelisstopp. Ugn: 250º

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • loxis 18 februari 2009

    Låter ju verkligen gott! Det ska jag prova nu när jag ändå har Kesella hemma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.