Sommarens smaskigaste blåbärsrulltårta med pistagenötter och kesellamousse blir lätt en läcker bakelse.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten. Tillsätt mjölken.
- Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Strö över de hackade pistaschnötterna. Grädda kakan mitt i ugnen, ca 5 minuter.
- Sockra på kakan när du tagit ut den ur ugnen. Stjälp upp kakan på smörpapper. Dra bort bakplåtspapperet. Fukta eventuellt papperet med lite vatten om det inte släpper.
- Låt kakan kallna under långpannan. Då spricker inte kakan när den ska rullas ihop. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Krama ur dem och smält gelatinet i en kopp i mikron 10 sekunder på full effekt eller i en kastrull på spisen.
- Blanda kesella, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet. Ta en stor sked av smeten och rör ner i de smälta gelatinbladen och rör om. Blanda sedan genast blandningen med resten av kesellablandningen.
- Tillsätt blåbären och rör om. Ställ fyllningen i kylen tills den får moussekonsistens, ca 30 minuter.
- Bred fyllningen på kakan och rulla ihop från långsidan. Skär upp rulltårtan i bitar.
- Tips!
Skuren i lite tjockare bitar blir rulltårtan fina bakelser med en klick grädde, blåbär och en mynta-eller citronmelisstopp.
Ugn: 250º
Publicerat den
6 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter ju verkligen gott! Det ska jag prova nu när jag ändå har Kesella hemma.