Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsrutor i långpanna

 
Skriv ut

Härliga blåbärsrutor som du snabbt och enkelt gör i en långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm och tillsätt den. Rör om tills jästen är upplöst.
  2. Klicka ner matfettet. Tillsätt socker och vaniljsocker. Blanda ner vetemjöl och arbeta samman till en smidig men ganska lös deg.
  3. Smörj en liten långpanna som mäter ca 22*32 cm med matfettet, eller klä med bakplåtspapper. Klicka ut degen i formen och jämna till ytan. Ställ att jäsa till knappt dubbel storlek ca 45 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Strö potatismjöl, råsocker och vaniljsocker över blåbären och rör om försiktigt.
  5. Vispa upp ägget lätt och pensla ytan på det färdigjästa brödet. Strö över bär blandningen och därefter pärlsockret.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Skär upp bitar när den har kallnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.