Härliga blåbärsrutor som du snabbt och enkelt gör i en långpanna.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm och tillsätt den. Rör om tills jästen är upplöst.
- Klicka ner matfettet. Tillsätt socker och vaniljsocker. Blanda ner vetemjöl och arbeta samman till en smidig men ganska lös deg.
- Smörj en liten långpanna som mäter ca 22*32 cm med matfettet, eller klä med bakplåtspapper. Klicka ut degen i formen och jämna till ytan. Ställ att jäsa till knappt dubbel storlek ca 45 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Strö potatismjöl, råsocker och vaniljsocker över blåbären och rör om försiktigt.
- Vispa upp ägget lätt och pensla ytan på det färdigjästa brödet. Strö över bär blandningen och därefter pärlsockret.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Skär upp bitar när den har kallnat.
Publicerat den
19 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar