Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärssaft

 
Skriv ut

En god hemgjord saft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skölj bären. Lägg dem i en kastrull och häll på vattnet. Låt bärmassan koka under lock i ca 10 minuter, eller tills bären avgivet sin saft. Häll upp att självrinna i silduk. Mät upp saften och häll den i en kastrull. Koka upp saften och tillsätt därefter sockret. Rör om tills sockret är upplöst och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
  2. Ta kastrullen från värmen och skumma väl. Tillsätt natriumbensoaten utrörd i lite saft. Häll upp saften på väl rengjorda,varma flaskor. Förslut dem väl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.