Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärssaft rårörd saft

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Recept på blåbärssaft, rårörd saft av blåbär. God och enkel saft av blåbär. Ta ett kilo av varje blåbär, socker och vatten (1 liter) och blanda samt låt stå något dygn, sila. Passa på när det finns gott om blåbär. Receptet kan dubblas till 4 liter eller mer. Du kan ta mindre socker om du inte vill ha så söt saft men då håller den inte så länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Första steget är att mosa och mixa bären och lägga i en bunke med vatten och citronsyra och dra i två dar. Förslagsvis kan du mixa bären i bunke med en stavmixer med lite av vattnet, köra i en matberedare, mosa med potatisstöt, mala eller som du vill. Blanda i sockret.
  2. Låt blåbären stå och dra i kylen i två dagar. Rör om då och då. Nästa steg är att sila av blåbären och ta vara på saften i en behållare eller kastrull. En sil eller ett durkslag med silduk eller kökshandduk fungerar.
  3. Ta bort så mycket skum du kan med en slev.
  4. Häll upp på rengjorda flaskor och förslut dem. Förvara saften svalt och mörkt. Du kan också hälla saften i små plastburkar och frysa in och ta fram och blanda saft av när du vill.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Memelie 7 augusti 2012

    Är du säker på att sockret ska blandas i, innan saften silas?? Jag brukar göra rårörd jordgubbssaft och då rör jag i sockret efteråt...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.