Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsscones

(1 kommentar)  
Skriv ut

Bjud hem en kompis och baka och mixa tillsammans. Blåbärs- sconesen är inte söta, utan bakas på samma sätt som vanliga scones.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Arbeta ihop nästan allt mjöl, spara lite att vända blåbären i, salt och bakpulver. Smula ner smöret och blanda ner filen. Arbeta ihop till en dag.
  2. Vänd bären i resten av mjölet, blanda ner dem i degen. Tryck ut degen med lätt mjölad hand på plåt med bakplåtspapper till två runda kakor ca 2 cm tjocka. Markera 4 bitar med kniv.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ScarlettRose 29 januari 2012

    Kanongoda scones. Kommer definitivt bakas igen. Hade varken grahamsmjöl eller filmjölk hemma, så det fick bli rågsikt och mellanmjölk istället. Men det gick bra det med. Degen var dock ganska fast när jag vände ner blåbären i den, så det blev lite knepigt att få in dem ordentligt. Det gick tillslut, men då var hela degen alldeles blåbärsblå :P

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.