Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärssylt

(1 kommentar)  
Skriv ut

Gott med egen blåbärssylt. Det blir ungefär 2 liter sylt ca 4 burkar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skölj bären. Varva bär och socker i en gryta. Lägg i citronskivorna.
  2. Hetta upp bären långsamt och låt sylten koka i ca 15 minuter. Skaka grytan några gånger under kokningen.
  3. Dra av grytan från värmen och skumma sylten väl. Ös upp på rena och varma burkar.
  4. Låt sylten svalna. Sätt på lock när sylten svalnat och förvara kallt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • epi 23 juli 2008

    Det blev en bra sylt. I dag prova sonen den till havregrynsgröten och han tyckte den var helt OK!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.