Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärssylt

(1 kommentar)  
Skriv ut

Blåbärssylt som man gjort själv smakar underbart.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skölj bären.
  2. Varva bär med socker i en syltgryta.
  3. Hetta upp och koka försiktigt i 15 minuter.
  4. Skaka grytan då och då så sylten blir jämnt upphettad, men rör inte.
  5. Bären ska sjunka i lagen när sylten är färdig.
  6. Ta grytan från värmen.
  7. Skaka den försiktigt så skummet samlas i mitten.
  8. Skumma väl.
  9. Tillsätt bensoatet utrört i lite sylt.
  10. Häll upp sylten på varma rengjorda burkar.
  11. Parraffinera och tillslut när det kallnat.
  12. Njut av egengjord blåbärssylt!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • epi 23 juli 2008

    Tack för ett bra recept. Det står några blåbärs sylt burkar i kylen nu. Var mumma tyckte familjen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.