För att göra fyllningen smal tar vi yoghurt och Kesella kvarg.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader .
- Smöra och bröa en rund form. Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i 35 min.
- Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 min. Mixa yoghurt och blåbär med mixerstav. Tillsätt florsocker. Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen, full effekt (max 800 W) ca 20 sekunder. Blanda gelatinet med lite av blåbärsyoghurten och därefter med resten av yoghurten.
- Diska formen som tårtbottnen gräddats i. Varva bottnar och yoghurt i formen. Låt stå kallt ca 2 timmar. Lossa tårtan från formen.
- Rosta mandelspånen i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna. Blanda kvargen med florsocker och hälften av citronskalet. Bred krämen på och runt om tårtan. Tryck fast mandelspån runt om tårtan. Strö över blåbären och resterande citronskal
Publicerat den
14 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kan jag få recept till blåbärstårta med youghurt och kesella. Hittade bara själva beskrivningen. Hälsningar Ingrid