Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärstårta

 
Skriv ut

Pigg och frisk i höst! Blåbär är inte bara gott utan väldigt nyttig, själva tårtan i sig är mindre nyttig....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa formen en kransform med hål i mitten. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg.
  2. Blanda nötter, vetemjöl och bakpulveroch rör ner i smeten, lite i taget. Häll smeten i formen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Låt svalna något i formen innan kakan stjälps upp.
  4. Vaniljkräm: Koka upp grädde, mjölk, socker och vaniljsocker i en rostfri kastrull. Rör ner äggulorna och potatismjölet. Sjud på svag värme under vispning. Krämen får inte koka.
  5. När den tjocknar är den klar. Kyl krämen. Vispa grädden och blanda ner i vaniljkrämen.
  6. Tårtan: Lägg nötkransen på ett tårtfat. Fyll hålet med krämen. Forma till en liten kulle. Garnera tårtan med blåbär. Lös upp gelatinpulvret enligt anvisningen på paketet. Blanda med saften. Låt svalna. Skeda gelén över blåbären. Ställ tårtan kallt 1 timme.
  7. Tips! Den blir naturligtvis allra, allra bäst med färska blåbär. Har du inte tillgång till sådana går det bra med djupfrysta. Vill du inte ha nötter kan du använda en vanlig sockerkaka. Glöm inte att tårtan måste stå kallt en timme före servering så att gelén hinner stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.