Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärstårta från Härjedalen

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Underbart god tårta, man kan byta ut mot hallon eller hälften av varje. Jag tror inte att någon blir besviken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman ingredienserna till mördegen och låt degen vila kallt minst 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut och kläd en form med degen. Kläm fast degen väl mot sidorna och låt degen gå upp över formens kant.. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  2. Blanda grädde, äggula, maizenamjöl, socker och vanlijsocker i en tjockbottnad kastrull och sjud krämen under vispning tills den tjocknat, krämen får inte koka.
  3. Blötlägg gelatinet till vaniljkrämen i kallt vatten i 10 minuter, krama ur dem och smält dem i den heta krämen. Låt krämen kallna och rör ner den vispade grädden. Häll vaniljkrämen i mördegsskalet.
  4. Blötlägg gelatinet till bärgelén i kallt vatten i 10 minuter. Värm bärsaften och krama ur gelatinbladen och smält dem i den varma bärsaften. Tillsätt bären och sockret, låt blandningen svalna och ös gelén över vaniljkrämen. Ställ tårtan kallt tills gelén stelnat och lyft tårtan ur formen och servera med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.