Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Black and White Kladdkaka

(31 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En underbar kladdkaka med en topping av vit choklad kräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och rör i sockret, låt smälta ihop. Blanda i de torra ingredienserna. Rör ner ett ägg i taget. Häll över smeten i bröad form med löstagbara kanter.
  2. (Jag har en rund form ca 20 cm i diameter. Men har fått kommentarer om att någon dubblerar receptet och tar större form.)
  3. Grädda i 20 minuter i 185 grader. Ställ formen att svalna utan kant.
  4. Glasyren: Koka upp grädde och smör under omrörning. Tag kastrullen från plattan och rör i chokladen så den smälter. Sätt på kakformskanten som nu är oljad med rapsolja ex. så släpper kakan lättare.
  5. Häll smeten över kakan. Ställ kakan i kylen så att överdraget stelnar. Det räcker med 2 timmar så är den stel.
  6. Servera gärna med vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (31)

  • vea_88 6 februari 2011

    Mmmmm det där såg riktigt gott ut!! Det måste jag absolut testa!!

  • lillawe 6 februari 2011

    Ja, jag kommer också att testa den.. med glass ellrer grädde, kanske med björnbär heller vilda hallon// lillawe

  • MalinF 7 februari 2011

    Brukar göra receptet gånger tre och göra det i långpanna och sen skära fyrkantiga bitar. Sjukt goda är de vill jag lova!

  • bcg 14 februari 2011

    Vilken typ av nötter? Hur ska fprmen vara?

  • danestani 15 februari 2011

    Försvinnande gott :) Bakade flera olika sorters kakor och denna blev en klar favorit

  • gave 19 februari 2011

    Enkel att göra och jättegod. Något att bjuda min konditirbror på. Eva

  • ScarlettRose 22 februari 2011

    Kanongod kaka! Serverade den när jag och min syster hade släktkalas i helgen. Dekorerade kakan med hallon och citronmeliss. Den blev väldigt uppskattad. Klar femma! :)

  • aurell50 25 februari 2011

    Klar favorit hos oss! Kommer att göra en många gånger!

  • tallgatanb 28 februari 2011

    Riktigt god kaka. Det som blev över från tjejmiddagen var omtyckt av mina kollegor. Tack

  • Sugarpuss 5 mars 2011

    Jag har bakat denna kaka fyra gånger under en vecka nu, supergod! Några saker att tänka på: När sockret smälts med smöret, ta bort det från plattan innan det börjar bli gyllenbrunt (annars blir det en ojämn och klumpig smet med hårda karamellklumpar). Bäst blir det när sockret precis smält ihop med smöret och är som en trådig, lite blank massa. Se till att äggen är rumstempererade när de läggs i. Bästa kladdkakan jag någonsin ätit!

  • bailly 21 mars 2011

    andra gången på 3dagar super god ett stort +++++++++++++++++++

  • lottabergstrom 10 juni 2011

    Att något kan vara så gott!!! En 5:a i betyg räcker inte. Supergott!

  • LOLLOXP 11 juli 2011

    den var supergod och lätt att göra, BÄST! :D

  • Jullan1996 21 juli 2011

    Verkligen supergod, blev riktigt omtyckt av hela familjen! Ger en 5:a i betyg, hade gett mer om det gått. :D

  • lirarn 14 augusti 2011

    Mycket god men OJ så mäktig.

  • clonesse 25 augusti 2011

    En femma i betyg av mig och busenkel att göra!!!

  • Kakan1986 16 september 2011

    MUMS!!!

  • ebbaannamaria 5 december 2011

    Denna var jättegod, och lätt att göra. Full pott! ;)

  • Kaka88 10 januari 2012

    Underbart god! Bjöd min familj och dom älskade den :) Serverade med grädde och hallon. det var rysligt gott :)

  • sserica 24 mars 2012

    Blir det inte helt galet sött med så mycket vit choklad? :S

  • bklinnea 22 april 2012

    Vet inte vad jag gjorde första gången jag skulle smälta ihop socker och smör, men det smälte aldrig utan blev bara en sockrig massa. Rörde för mycket?? För hög värme?? Men provade igen och det blev PERFEKT!! Så himla gott! Solklar femma från mig :D

  • bklinnea 22 april 2012

    Och jo, hade en form som var 24 cm i diameter och ökade därmed receptet med 20%, funkade jättebra! Och Sserica: Jo, galet sött och galet gott med syrliga hallon till ;)

  • Frusen 1 maj 2012

    Jättegod! Har gjort den ett par gånger nu. Har inte i några nötter men däremot serverar jag den med grädde och hallon. Det är kanongott!! Utan hallon blir kakan lätt för mäktig och söt.

  • Combatmedic 29 maj 2012

    Fantastisk god!

  • ebbaannamaria 21 juni 2012

    Den här kladdkakan är jättegod! Jag gjorde den till ett födelsedagskalas och det blev stor succe bland gästerna :) Kommer definitivt att bakas fler gånger!

  • bailly 4 oktober 2012

    ufff så goooooooooood, älskar dena kakan, :)

  • RebeccaLindahl 31 december 2012

    Den är jättegod! Sist gjorde jag dubbel sats på kakan, blir inte lika sött med glasyren då!

  • mammaliza 10 januari 2013

    Vilken god kaka. Den blev mycket omtyckt när jag bjöd på den på jobbet, kommer att göras många gånger.

  • linaholm76 26 juni 2014

    Detta var nog den godaste kaka jag ätit någonsin =) Tack för detta underbara recept!!!

  • Cassiopeya 9 november 2014

    Supergod men väldigt mastig! En liten bit räcker gott ;) Tack för receptet.

  • kickan51 22 mars 2015

    Jag har bakat denna goda kaka, serverad med hallon och grädde. Mums. Ann-Britt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.